8.7 °C

Marum in slotfase voorbij SC Veenwouden: 0-3

zo 24 februari 2019, 18.50 uur

FEANWALDEN - De wedstrijd tussen de nummer drie Marum en de nummer acht SC Veenwouden is geëindigd in een geflatteerde 0-3 zege voor Marum. Daar leek het lange tijd niet op want tot aan de 73e minuut waren de ploegen in evenwicht en leek het op 0-0 uit te draaien omdat beide teams weinig kansen wisten te creëren.

Een domme overtreding in het strafschopgebied van Arjan Haringsma leverde Marum een penalty op waardoor de thuisclub aan het kortste eind trok. In de eerste helft waren de mogelijkheden zeer schaars. Marum had weliswaar een licht veldoverwicht maar de thuisclub hield de verdediging goed gesloten. De thuisclub was na 18 minuten dicht bij de openingstreffer maar de vrije trap van Rinse Procee ging voorlangs. Marum kreeg een mogelijkheid via Marc Oldewaris die over schoot na een voorzet van Jasper Siepelinga.

SCV doelman van der Mark moest daarna ver uit zijn doel om een dieptepass van Noel Kailola onschadelijk te maken. In de slotfase waren er nog twee mogelijkheden voor SCV. Robbert Lodewijks prikte de bal uit een corner van Sybrand de Graaf naast het doel en na een solo van de Graaf wist doelman Rick Snip redding te brengen. In de 53e minuut werd het duel tijdelijk stil gelegd na een blessure van scheidsrechter Body Stundebeek uit Genemuiden. SCV verzorger Chris Semplonius wist de scheidsrechter dusdanig op te lappen dat hij de wedstrijd kon vervolgen. SCV deelde een speldprik uit in de 56e minuut toen Hessel Ellens uit een voorzet van Wytze Veenstra over schoot.

In de 64e minuut was Marum dicht bij een treffer toen Tom Boezerooy goed inschoot en doelman van der Mark de bal niet klemvast kreeg waarna Marc Oldewaris uit de rebound naast schoot. In de 73e minuut beging Arjan Haringsma een overtreding op Boezerooy waarna Noel Kailola d penalty wist te verzilveren:0-1 Twee minuten later stond SCV met tien man toen Gooitzen de Vries rood kreeg na een akkefietje met Tom Boezerooy. Boezerooy had ook rood moeten krijgen maar de scheidsrechter had niet gezien dat Boezerooy natrapte. In de 90e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Dennis Swieringa een voorzet van Boezerooy wist af te ronden:0-3 In de 96e minuut bepaalde Tom van Kammen de eindstand op 0-3