Account
Logo
Zoeken
17.6 °C
© Jochem Wiersma |  Tettie Stiemsma en Gerben Teitsma onthulden een wand met 72 tekeningen

Start levensloopbestendige woningen Lioessens

wo 19 september 2018, 17.55 regionaal

LJUSSENS - Woensdagmiddag heeft voormalig wethouder Wonen Albert van der Ploeg de starthandeling verricht voor de bouw van twee levensloopbestendige woningen in Lioessens.

Tegen de stroom van de krimp in worden er door Thús Wonen twee woningen gebouwd in het kader van het project "It Nije Doarp Moarre-Ljussens". Vanuit de werkgroep werd nadrukkelijk de wens uitgesporken dat de woningen geschikt zouden zijn voor de ouderen uit het dorp.

De te bouwen levensloopbestendige woningen zijn bovendien de eerste gasloze huurwoningen van Thús Wonen in de gemeente Dongeradeel.

Na jaren van vergaderen is het er nu toch van gekomen. Tettie Stiemsma en Gerben Teitsma uit Lioessens, met nog dertien mensen in de commissie, maakten zich hier hard voor.

Om half vijf werd door de plaatselijke aannemer een houtskelet wand met een verrijker geplaatst. Toen de wand op z'n plek stond onthulden Tettie Stiemsma en Gerben Teitsma een wand met 72 tekeningen die door de kinderen van de basisschool in het dorp waren gemaakt.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws