9.7 °C

Kv Emmeloord wint van It Fean / Boelenslaan 1

zo 29 april 2018, 14.50 uur

SURHUISTERVEEN - Na een slechte wedstrijd van vorige week, had It Fean / Boelenslaan één doel voor ogen: Als team een betere wedstrijd neerzetten, ondanks dat we tegen de koploper Emmeloord moesten aantreden. Dit is in de eerste helft goed gelukt, maar in de tweede helft werd al snel duidelijk waarom zij de koppositie innemen in klasse 3b.

Het vlaggenschip begon scherp aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Helaas kon It Fean/Boelenslaan deze voorsprong niet in stand houden. Toch was It Fean/Boelenslaan de ploeg die elke keer als eerst een doelpunt maakte, waarop Emmeloord weer een antwoord had. Na een kwartier spelen verliep dit precies andersom. Even leek Emmeloord uit te lopen met de stand van 8-12, maar net voor rust vond Jan Boomsma via afstand de korf en ronden zowel Lubbert-Jan als Merle een mooie inloopbal af. Zo werd er gerust met 11-12.

Coach Lammert van der Veen was tevreden hoe het ging en gaf vooral aan dat we zo door moesten gaan. Helaas kon It Fean/Boelenslaan aan de goede eerste helft geen vervolg geven. Emmeloord wist vaak de korf te vinden zonder goede bezetting op de rebound, waarbij It Fean/Boelenslaan meer pech begon te krijgen in o.a. de afronding. Er werd nog gewisseld aan de kant van It Fean/Boelenslaan, maar Emmeloord liet zien waarom zij de koppositie innemen. Met maar liefst 9 doelpunten op een rij wisten zij uit te lopen naar een stand van 12-22. Aan beide kanten werd er nog een keer gescoord en zo werd de wedstrijd afgefloten met een stand van 13-23.

Over 2 weken krijgt de selectie van It Fean/Boelenslaan de selectie van Invicta / Frigro op bezoek op Loanehiem in Boelenslaan. Het tweede team start 14.30 uur en het eerste team start 16.00 uur.