3.4 °C

KV Veenwouden neemt punt mee uit Zuidhorn

di 16 januari 2018, 10.55 uur

FEANWALDEN - Zaterdag mochten de spelers van KV Veenwouden afreizen naar Zuidhorn. De thuiswedstrijd tegen Zunobri ging nipt verloren. De ploeg van Daniël Keizer was dan ook gebrand om de overwinning mee terug naar Veenwouden nemen. Het devies van Daniël Keizer voor de wedstrijd was om vooral het eigen spel te blijven spelen en de rust te bewaren.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren bleek al snel. In de eerste helft ging het gelijk op. Doelpunten vielen om en om en de ploegen gingen rusten met een gelijke stand van 6-6.

Het was Zunobri dat de tweede helft beter uit de kleedkamers kwam. Veenwouden verzuimde te scoren en zodoende konden de Groningers uitlopen naar een stand van 13-8. Veenwouden vocht zich echter terug in de wedstrijd, met nog een paar minuten te spelen stond er een stand van 14-13 op het scorebord. Beide ploegen streden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de laatste minuut mocht Veenwouden aanleggen van 2,5 meter. Meindert Tangerman hield het hoofd koel en benutte de strafworp. Na de gelijkmaker floot de prima fluitende scheidsrechter Hotze van Dijk af en stond er een stand van 14 -14 op het scorebord.

Veenwouden heeft laten zien zich terug te kunnen vechten in de wedstrijd. Waar de spelers voorheen vaak net iets te kort kwamen, was het nu genoeg om met een punt naar huis te gaan. Hiermee is Veenwouden eindelijk van de 0 punten af. Voor de Veenwoudster korfballers is het nu zaak deze lijn door te zetten richting volgende week. Dan wordt er thuis gespeeld tegen Spannum. De wedstrijd vangt aan om 12:15 uur.

Doelpunten: Henk Moorlag en Anna Tadema 4, Meindert Tangerman en Riemkje Keizer 2, Marit Haisma en Bert van der Meer 1