Account
Logo
Zoeken
5.4 °C

Zaalvrouwen Dr. Boys door naar de halve finale

zo 22 oktober 2017, 13.50 uur

DRACHTEN - Vrijdagavond moest de avond worden van revanche. Niet op de tegenstander in de kwart finale van de landelijke beker, PFC VR1 uit Apeldoorn, maar op zichzelf. Immers de Drachtster vrouwen hadden de laatste twee competitie wedstrijden verloren door min of meer eigen falen en vandaar de revanche gevoelens bij de speelsters en de staf.

Welnu….de missie is geslaagd. PFC uit Apeldoorn werd in hun thuisbasis overrompeld door de Drachtster vrouwen. Na 6 minuten speeltijd stond het 0-5. De ene na de andere mooie aanvalsopzet werd door de Drachtster meiden omgezet in doelpunten. De 0-1 door Tjitske Sikma was symbolisch. Alles lukte. Na een mooi hakballetje van Jessie Prijs kon Tjitske het net vinden. De 0-2 en de 0-3 kwamen op naam van Jessie Prijs die Esther van Toledo niet veel later in de gelegenheid stelde om de 0-4 te maken. Rianne Mulder maakte op aangeven van Marian Meijer de 0-5. Voor de rust maakte PFC nog de 1-5 door Erika Koetsier, maar iedereen had al in de gaten dat de Drachtster vrouwen de halve finale van de landelijke beker gingen halen.

Na de rust, meer voor de statistieken, kwam PFC meer in de drang naar voren wat ook resulteerde in een aantal doelpunten van hun kant, gescoord door Erika Koetsier (2x) en Anne Westerweel. Echter de Boys vrouwen maakten er in de 2e helft net zoveel; door Esther van Toledo (2x)en Jessie Prijs, dus werd de eindstand 3-8.
Drachtster Boys VR1, als huidig bekerhouder, door naar de halve finale waarin als tegenstander KTP Nieuw Roden VR 1 werd geloot. Deze mooie Noordelijke derby wordt gespeeld op vrijdagavond 1 december in het Sportcentrum te Leek. De andere halve finale wedstrijd gaat tussen Hovocubo VR1 en Pernis VR1.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381