3.3 °C

TFS pakt punten in echte derby

ma 16 oktober 2017, 12.44 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - De derby van dit veldseizoen werd druk bezocht op de zonnige zondagmiddag. Deze wedstrijd tussen TFS en de gasten uit Opeinde betekende ook meteen de laatste competitiewedstrijd op het veld voor beide teams voor er wordt gestart met de zaalcompetitie. Het publiek kreeg geen beste wedstrijd te zien. De belangen waren ook groot, vooral voor TFS om iets van de onderste plaats af te zien.

In de eerste helft leek De Pein de bovenliggende partij. De gasten wisten steeds één punt voorsprong te behouden, waar TFS elke keer weer gelijkmaakte. Tien minuten voor rust wist De Pein voor het eerst een gaatje van drie te slaan: 4-7. TFS wist door een afstandsschot van Jitze van der Vlugt de ruststand op 5-7 te zetten.

Na de rust liet TFS met strijdlust en inzet zien dat ze de punten vandaag niet weg zouden gaan geven. Via goals van Willem Visser en Jildou van der Vee werd de stand meteen weer gelijk getrokken tot 7-7. Het waren vooral de heren bij De Pein die tot scoren kwamen. Hierdoor werd het nog weer spannend gemaakt tot 10-9. Door een omdraaibal van Marrit Nijmeijer en een benutte strafworp van Monique Postma werd de wedstrijd definitief beslist: 12-9. In de laatste minuten wisten opnieuw twee heren van De Pein nog tot scoren te komen, maar dit bleek onvoldoende. TFS pakt hiermee twee belangrijke punten.

In de zaal kan TFS zich eveneens opmaken voor een zware competitie. De competitiestart is rond half november.