4.3 °C

Matig SC Veenwouden verliest in Meppel

zo 12 maart 2017, 12.42 uur

FEANWALDEN - Koploper SC Veenwouden is zijn voorsprong op de concurrentie binnen vier wedstrijden helemaal kwijt geraakt. Zaterdag werd in een slechte wedstrijd kansloos verloren bij middenmoter FC Meppel en aangezien Hardegarijp wel wist te winnen staan deze beide teams nu gezamenlijk aan kop van de ranglijst. SCV behaalde slechts 1 punt uit de laatste vier wedstrijden en zal zich snel moeten verbeteren wil het nog een rol spelen in de titelstrijd.

De wedstrijd
SCV moest het deze middag stellen zonder Rinse Procee die vanwege privéomstandigheden afwezig was. Klaas van der Veen was na lange tijd wel weer van de partij. Tegenstanders gaan zich aanpassen aan het spel van SCV in de tweede helft van de competitie. Er wordt gekozen voor een verdedigend concept en SCV is op dit moment niet is staat daar een passend antwoord op te vinden want het slaagt er niet in het spel te maken. In het eerste half uur gebeurde er daardoor bijna niets voor beide doelen. SCV was in de 14e minuut eenmaal gevaarlijk via een vrije trap van Nivard Vrieling die maar net tot corner verwerkt kon worden. Meppel was ook eenmaal dreigend via een vrije trap van Pim ter Voorde die door doelman Coenraad van der Mark tot corner werd verwerkt.

Na 28 minuten nam de fellere thuisclub de leiding. Dom balverlies op het middenveld leidde tot een razend snelle counter en het was Emiel Kwant die laatste man Klaas van der Veen simpel omspeelde en doeltreffend wist uit te halen. Drie minuten later was het al 2-0 toen een verre uittrap van de keeper werd doorgekopt waarna Pim ter Voorde de bal ineens op de slof nam en de bal over de doelman prikte. SCV ging na rust hetzelfde spelletje spelen als de thuisclub en dit opportunistische spelletje leverde in de 53e minuut de aansluitingstreffer op toen doelman Stijn Koch volkomen mistastte en Wytze Veenstra simpel kon profiteren.

Vier minuten later was het echter ook alweer 3-1 toen doelman Coenraad van der Mark een voorzet van Hans Mansveld niet onder controle kreeg waarna Pim ter Voorde simpel raak kon schieten. SCV viel daarna aan met de moed der wanhoop maar het ontbrak aan de nodige scherpte en het had het geluk ook niet mee. Het kreeg nog wel enige mogelijkheden maar Wytze Veenstra vond het zijnet, terwijl Stefan Jan Sijtsma en Liekele Paulusma doelman Stijn Koch op hun weg vonden. Meppel trok verdiend de overwinning over de eindstreep en was in de slotfase nog dicht bij de 4-1 toen Pim ter Voorde de lat wist te raken uit een corner.