3,3 °C

Cel voor vader die dochter misbruikte

do 27 oktober 2016 16.03 uur

DRACHTEN - Een 46-jarige man uit Amsterdam is voor ontucht met zijn minderjarige dochter veroordeeld tot een celstraf van zes maanden. Hiervan is vijf maanden voorwaardelijk. Het seksueel misbruik gebeurde in 2012 in Drachten, waar de man destijds woonde.

Het meisje was veertien jaar oud en werd ruim een jaar lang door haar vader misbruikt. De man erkende dit. Het begon met tikken op de billen, maar de handelingen werden steeds seksueler. Ook nam hij haar mee om te joggen in de bossen bij Beetsterzwaag. Waar hij haar misbruikte. Hij vertelde haar dat het heel normaal was dat vaders zo met hun dochters om gingen.

De rechters tilden er zwaar aan dat het kind werd misbruikt op het moment dat haar ouders in scheiding lagen. Ze verkeerde toen in een kwetsbare periode. De straf heeft een langere voorwaardelijke periode dan door de officier werd geeist. Die stelde twee weken aan de rechtbank voor de man te veroordelen tot een celstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechters hielden er rekening mee dat de man in Amsterdam werk heeft gevonden. Een langere celstraf zou deze goede ontwikkeling weer teniet doen.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie