21.2 °C

Verdachte: 'Zuipen doen we niet meer'

ma 19 september 2016 16.30 uur

LEEUWARDEN - Een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur, dat was de sanctie die rechter Jolanda Lootsma maandag in petto had voor een Drachtster (32) die op 27 september 2015 zijn vriendin heeft mishandeld. De man had de vriendin met de vlakke hand tegen het hoofd geslagen en hij had haar over de grond aan de haren uit de woning getrokken. Er was wel vaker iets voorgevallen, bekende de Drachtster.

'Er was altijd wel wat wrijving, dat kwam hoofdzakelijk door de drank'. Hij en zijn vriendin waren naar een feestje geweest. Zij was eerder naar huis gegaan. Toen de Drachtster thuiskwam, liep het uit de hand. Hij had op het feest contact gehad met een andere vrouw, daar hadden ze ruzie om gehad. Eenmaal thuis ging hij op de bank liggen, tot de deur open zwaaide en de vriendin binnenkwam.

“Toen gebeurde het ene na het andere', zei de Drachtster. Het geruzie ging met zoveel kabaal gepaard, dat de buren er wakker van werden. De man zou zijn vriendin ook tegen het hoofd hebben gestompt, maar dat ontkende hij. Het slaan met de vlakke hand gaf hij wel toe. Ook erkende hij dat hij haar in haar ondergoed op straat had gezet. Hij had er nog wel wat kleding achteraan gegooid.

Dat ze een bloedende wond op haar achter hoofd had, kwam volgens hem omdat ze ergens op was gevallen. Hij heeft hulp gezocht bij de GGZ. De behandeling heeft ene half jaar geduurd en is inmiddels afgerond. Het gaat stukken beter met de relatie. Het overmatige drinken behoort tot het verleden. 'Zuipen doe we niet meer', zei de Drachtster.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws