14,1 °C

Autocross 'midden in bouwvak' in Kollum

wo 03 augustus 2016 15.00 uur

KOLLUM - Zaterdag a.s. wordt er op het Van der Schaaf-circuit in Kollum een grote autocross wedstrijd georganiseerd door de NAC. Het is uniek dat er midden in de zomervakantie een autocross wordt georganiseerd. Voorheen werd er nooit een wedstrijd georganiseerd in de vakantieperiode maar in goed overleg met de gemeente Kollumerland is besloten om meer voor recreatie en toerisme te doen. "Vorig jaar hebben wij gemerkt dat deze aanpak goed werkte want toen waren er alleen al meer dan vijfhonderd Duitse toeschouwers. Vaste bezoekers maar ook gasten uit de regio waarderen dus dit buitenevenement." aldus Tjalling Feenstra, voorzitter van de NAC.

Meer dan 220 coureurs gaan op de Kollumer baan strijden om het podium te bereiken. De NAC heeft van alle clubs in Nederland de grootse variatie in klassen: Van de zware stockcars tot de snelle sprinters en van de 'gewone' standaardwagens tot de keverklasse. Voor de vrije standaardklasse en de rodeo's is het de grote dag want zij rijden om het Nederlands Kampioenschap. Voor de stockcars F2 is het een qualifier voor het NK.

De wedstrijd begint om 11.00 uur. Entree is tien euro p.p. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Er is een ruime gratis parkeergelegenheid, evenals het programmaboekje.

 

Regionaal nieuws