15,5 °C
Foto: Geert Huisman

Techics4U-evenement in Tytsjerksteradiel

vr 24 juni 2016 17.06 uur

NOARDBURGUM -
Technetkring Tytsjerksteradiel organiseert op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni een groot techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit de gemeente Tytsjerksteradiel.

Dit evenement ‘Technics4U’ vindt plaats in Energie Centrale van Engie en speelt in op de toenemende vraag aan technisch geschoold personeel en wordt vrijdag 24 juni om 9.00 uur door burgemeester Eric ter Keurs geopend.


Programma vrijdag 24 juni
Tijdens het Technics4U-evenement is er op het gebied van techniek van alles te doen, te zien en te beleven. Vrijdags bezoeken ruim 430 leerlingen van groep 7 de Energie Centrale van Engie nabij Noardburgum.

Hier ervaren de kinderen op interactieve wijze hoe leuk techniek kan zijn. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag door het uitvoeren van een leuke opdracht. Ook ontvangen zij deze dag een aantal waardebonnen. Deze zijn bij deelnemende bedrijven van de Open Dag op zaterdag 24 juni in te leveren. Voor iedere bon krijgen de kinderen een ander stuk gereedschap waarmee ze een gereedschapskist kunnen vullen.

Open dag zaterdag 25 juni
Op 25 juni van 10.00 uur tot 13.00 uur openen alle bedrijven op industrieterrein Skûlenboarch hun deuren. De leerlingen en hun ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om een bedrijfsbezoek brengen aan de deelnemende bedrijven: Wadro, Beton- en aannemersbedrijf Veenstra, Consolis VBI, Combex Transport, grondverzetbedrijf Brouwer & Brouwer en Hoekstra Suwâld. Hier worden rondleidingen georganiseerd en kunnen bezoekers meedoen aan verschillende activiteiten. Op initiatief van Hoekstra Suwâld staat de Technobiel van het OTIB ook op Skûlenboarch.

De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren techniek kunnen ‘proeven’. Alle niveaus binnen de techniek komen deze dag aan bod: van VMBO tot en met HBO/universiteit.

Technics4U
Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie onder basisschoolleerlingen. De komende jaren zal de vraag naar technisch geschoold personeel sterk toenemen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiast te maken voor techniek, hopen het onderwijs en het bedrijfsleven in Tytsjerksteradiel bij te dragen aan de lange termijn oplossing van de personeelstekorten in technieksector.

De actieve betrokkenheid van onderwijs, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4U tot een zeer compleet techniekevenement.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws