Account
Logo
Zoeken
3.4 °C

Leuzen op gemeentehuis met stoepkrijt

za 27 februari 2016, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Een Drachtster (37) kalkte begin juni 2015 leuzen op het gemeentehuis in zijn woonplaats. Met stoepkrijt, dat hij speciaal voor dit doel had gekocht bij de Action, schreef de man allerlei beledigende teksten op de muren van het gemeentehuis. '100 procent corrupt', 'machtsmisbruikers', kutvolk' en 'nazi's' waren de woorden waarmee de Drachtser uiting gaf aan zijn ongenoegen.

De leuzen sloegen op de ambtenaren die in het gemeentehuis werken en waar de Drachtster zwaar de P op in had. De man had relatieproblemen. Hij was gefrustreerd omdat zijn dochters op een geheim adres waren ondergebracht en hij ze niet mocht bezoeken. Hij was gedagvaard voor de zitting van de politierechter van vrijdag, maar hij kwam niet opdagen. Volgens zijn advocate was dat omdat haar cliënt momenteel in Turkije verblijft, waar hij aan het werk is.

De officier van justitie had de Drachtster gedagvaard voor vernieling -het schrijven van de leuzen op de muren van het gemeentehuis- en belediging van degenen die zich in het gebouw bevonden. Wat het beledigen betreft was rechter Klaas Bunk er snel uit: dat achtte hij bewezen. Maar het schrijven van leuzen met stoepkrijt op een muur kon naar zijn oordeel niet onder de noemer 'vernieling' geschaard worden.

'Dat is een vorm van vandalisme', zei de rechter. Bunk veroordeelde de Drachtster tot een geheel voorwaardelijke werkstraf van 50 uur. De Drachtster had in een mail aan zijn advocate aangegeven dat hij bij terugkomst in Nederland best bereid was om wat langer te blijven, om een werkstraf uit te voeren. Dat hoeft dus niet. Omdat hij voor de vernieling werd vrijgesproken hoeft hij ook niet op te draaien voor de kosten om de muren weer schoon te krijgen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'