Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Drankverbod voor veroorzaker dodelijk ongeval

do 29 oktober 2015, 18.05 uur

LEEUWARDEN - Voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop is een Drachtster (46) donderdag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot anderhalf jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk. De Drachtster kreeg een rijontzegging van vier jaar en de rechtbank legde een alcoholverbod op. De man was in de nacht van 10 juni op de A7 bij Frieschepalen in volle vaart achterop de auto van een 54-jarige inwoner van Kollum gereden. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Hij was op weg naar het ziekenhuis, nadat hij eerder die nacht bericht had gekregen dat zijn moeder was overleden. De Drachtster had gedronken, meer dan drie keer teveel, en hij heeft te hard gereden. Volgens de boordcomputer van zijn BMW was de snelheid op het moment van de botsing 232 kilometer per uur. Omdat de boordcomputer niet geijkt is, moest de politie uitgaan van het eigen sporenonderzoek.

Dan kwam er nog altijd een snelheid van minimaal 185 kilometer uit de bus, wat volgens de politie een zuinige inschatting was. De Drachtster was op weg van zijn werk, hij heeft een winkel in Haren, naar huis. Hij zei zelf dat hij vier flesjes bier had gedronken, de rechtbank ging er vanuit dat het er meer moeten zijn geweest. De man heeft volgens de rechters 'zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam' gereden.

De rechtbank rekent het de Drachtster zwaar aan dat door zijn toedoen iemand is overleden. In tegenstelling tot de officier van justitie acht de rechtbank niet bewezen dat de Drachtster de plaats van het ongeval heeft verlaten. De eis was daarom hoger -2 jaar cel plus een half jaar voorwaardelijk- dan het uiteindelijke vonnis. De Drachtster moet zich laten behandelen bij de GGZ en hij kreeg een drankverbod. Zolang de reclassering het nodig acht, moet hij de alcohol laten staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'