Account
Logo
Zoeken
7.9 °C

ingezonden foto

Drachtster opgepakt voor rijden onder invloed

za 26 september 2015, 10.49 uur

DRACHTEN - Een automobilist uit Drachten is vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van het mogelijk rijden onder invloed. Tevens zou de man doorgereden zijn nadat hij een geparkeerde auto aan de Weversburen in Drachten had geraakt.

De jongeman hield zich met vrienden op bij de Mc Donalds aan de Omloop in Drachten en reed in zijn VW Golf met piepende banden weg een woonwijk in en kwam vervolgens weer terug. In de woonwijk werd een Fiat Punto aangereden. Een getuige besloot de politie te informeren en die is ter plaatse gekomen.

De politie had moeite om de juiste verdachte aan te houden omdat de jongeren op de parkeerplaats bij de Mc Donalds niet wilden vertellen wie er gereden had. De agenten besloten vervolgens om de bestuurder op dat moment en de eigenaar van de auto aan te houden en mee te nemen naar het bureau. Eén van de twee is vervolgens aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

De zaak zal dit weekeinde verder worden onderzocht. Zo moet de eigenaar van de Fiat Punto nog aangifte doen. Beide auto's bleken vrijdagavond schade te hebben waardoor het aannemelijk is dat de VW Golf de aanrijding heeft veroorzaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
14.8%
Nee  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk