0,5 °C

Wereldopdracht voor Autoschade Friesland

vr 03 juli 2015 14.53 uur

BURGUM -

Autoschade Friesland te Burgum heeft een grote industriële opdracht binnengehaald . De opdracht komt van het las- en constructie bedrijf Ibis uit Sumar. Daar wordt een soort capsule uit 100 delen gemaakt. Deze stalen delen gaan in een houder naar Autoschade Friesland. Daar is in overleg met de lakleverancier Autocolor Fryslan uit Sneek een PPG verfsysteem voor gemaakt. De 100 panelen hebben een totale oppervlakte van 433 vierkante meter. Autoschade Friesland krijgt de panelen in drie sessies aangeboden. Tijdens die periodes gaat ook het reguliere autoschadeherstelwerk gewoon door.

Voor deze grote klus huurt Hette de Vries mensen in die de voorbewerking doen. Zelf spuit Hette alle panelen waardoor men geen verschil krijgt in uitstraling en kwaliteit. Aangezien het ook erg druk is met schadeauto’s wordt er veel in de avond en weekenduren gewerkt. De capsule wordt gespoten in de kleur rood ( ral 3028 ). Dit kunstwerk is een schepping van het vermaarde Londense architectuurbureau Scott Brownrigg. Het wordt een collegezaal op de bovenste etage van de universiteit van Southampton onder een koepel van glas. Het kunstwerk krijgt de naam “The POT”. Als u “the POD southampton” op uw p.c. intoetst en dan naar afbeeldingen gaat krijgt u een indruk hoe het er uit komt te zien.

Dat autoschadeherstelbedrijven ook dit soort klussen aankan geeft maar weer aan dat auto-schadeherstellers specialisten zijn op divers gebied.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

zaterdag 16 januari

Schoorsteenbrand in Gorredijk

0,5 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.