0,9 °C
© WâldNet

Autocross-seizoen geopend in Kollum

ma 06 april 2015 16.42 uur

KOLLUM -

Op het 'Van der Schaaf ' circuit aan de Lauwersmeerweg bij Kollum is op Paasmaandag het autocross-seizoen weer geopend. Ruim 3500 bezoekers kwamen af op het evenement en op de harde kleibaan van Kollum werd gereden in diverse klasses. De toeschouwers zagen Evert Jacob Klok de autocross van Kollum bij de NAC winnen in de Stockcar F1 klasse. De coureur uit Harkema wist door sterk te rijden de winst te pakken voor Nederlands Kampioen 2014, Willem Sieger de Vries uit Hantum en Jan van der Iest uit Harkema.

De dag begon met een domper nadat een bui 's morgens het rennerskwartier bijna onbegaanbaar maakte. De organisatie NAC Autocross trok alles uit te kast om alle coureurs met auto's in het rennerskwartier te krijgen. Met
maar een half uur vertraging begon de westrijd. De baan was de hele dag mooi en snel. In de Stockcar F2 klasse won Marcel Sipma uit De Westereen na een mooi gevecht tot de laatste ronde.

Tijdens de autocross heeft de politie als protestactie zo'n 200 'nepboetes' uitgedeeld aan geparkeerde auto's. De agenten vinden dat ze te weinig geld verdienen en roepen via het briefje voormalig minister Opstelten op om daar iets aan te doen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

0,9 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.