9 °C

Reclamebelasting in Dokkum omhoog

ma 30 maart 2015 10.41 uur

DOKKUM -

De ondernemersvereniging Dokkum (OVD) wil dat de gemeente Dongeradeel de reclamebelasting in Dokkum verhoogt van 390 naar 440 euro per jaar. De gemeente Dongeradeel heft deze reclamebelasting om het ondernemersfonds te financieren. In 2011 is dit ondernemersfonds ingevoerd ter versterking van het ondernemersklimaat in Dokkum en de promotie van de winkelstad.

Op dit moment betalen sommige ondernemers ook een jaarlijkse contributie van €75,- voor het lidmaatschap van de ondernemersvereniging. De OVD stelt nu voor om alle ondernemers in de stad nu automatisch een lidmaatschap te geven. Het verlies aan contributiegeld wil de vereniging compenseren met de voorgestelde verhoging van de reclamebelasting. Op die manier betalen alle ondernemers via de reclamebelasting evenveel aan het fonds mee. Alle reclamebelastingplichtigen krijgen vervolgens stemrecht over de promotie en activiteiten.

Het college van burgemeester en wethouders is inmiddels akkoord gegaan met de belastingverhoging vanaf 2016. De gemeenteraad beslist in de begrotingsraad in november over de tariefsverhoging.

 

Regionaal nieuws

9 °C

5 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.