Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Reclamebelasting in Dokkum omhoog

ma 30 maart 2015, 10.41 uur

DOKKUM - De ondernemersvereniging Dokkum (OVD) wil dat de gemeente Dongeradeel de reclamebelasting in Dokkum verhoogt van 390 naar 440 euro per jaar. De gemeente Dongeradeel heft deze reclamebelasting om het ondernemersfonds te financieren. In 2011 is dit ondernemersfonds ingevoerd ter versterking van het ondernemersklimaat in Dokkum en de promotie van de winkelstad.

Op dit moment betalen sommige ondernemers ook een jaarlijkse contributie van €75,- voor het lidmaatschap van de ondernemersvereniging. De OVD stelt nu voor om alle ondernemers in de stad nu automatisch een lidmaatschap te geven. Het verlies aan contributiegeld wil de vereniging compenseren met de voorgestelde verhoging van de reclamebelasting. Op die manier betalen alle ondernemers via de reclamebelasting evenveel aan het fonds mee. Alle reclamebelastingplichtigen krijgen vervolgens stemrecht over de promotie en activiteiten.

Het college van burgemeester en wethouders is inmiddels akkoord gegaan met de belastingverhoging vanaf 2016. De gemeenteraad beslist in de begrotingsraad in november over de tariefsverhoging.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.1%
Ja, op aanvraag  
15.9%
Nee  
18%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk