Account
Logo
Zoeken
5.5 °C

'Kansen voor ouderenzorg in Feanwâlden'

za 21 februari 2015, 16.22 uur

FEANWALDEN - De werkgroep 'Toekomst Ouderenzorg Feanwâlden' (TOF) komt na bezoeken aan psychogeriatrisch verpleeghuis Talma Hûs en verzorgingshuis Talma Hoeve, beide gevestigd in Feanwâlden, tot de conclusie dat er na het faillissement van Zorggroep Pasana voor een overnamekandidaat een enorm potentieel aan kansen ligt. Er is verder een hoog draagvlak onder bewoners, leidinggevenden, personeel én de meer dan 150 vrijwilligers.

De werkgroep werd opgericht na het faillissement van Pasana. Na meer kennis vergaard te hebben is de werkgroep ervan overtuigd dat juist Feanwâlden zich in de toekomst kan profileren als een kern van zorg met alle mogelijkheden voor de moderne vormen van zorgverlening. De nieuwe wetgeving biedt kansen voor het dorp en de regio, ook waar het de werkgelegenheid betreft. De werkgroep wil daarin een rol spelen met alle betrokken partijen, zodat de associatie van Feanwâlden met 'ouderenzorg' behouden blijft. Vanaf 1928 met de oprichting van Talma Hûs is de zorg voor ouderen van oudsher al prominent aanwezig in het dorp.

Een goed doordacht plan met toekomstperspectief voor Talma Hûs en Talma Hoeve moet mogelijk zijn en leidend voor de curatoren bij hun besluit over de toekomst van beide instellingen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381