13.2 °C
Foto: Geert Huisman

Feestelijke opening van de watersportsteiger

vr 14 maart 2014 17.59 uur

KOLLUM - Na lange voorbereiding is de watersportsteiger in Visvliet binnen twee maanden geplaatst.

De firma Oosterhof-Holman sloeg de palen in de bodem van de Lauwers, maakte met veel vakmanschap de grondvorm van de steiger, het remmingswerk de kleine helling voor lichte bootjes. Vrijwilligers van Visvliet zetten er de plankiers en de radkering op en maakten het verder af, toegangvlonders, picknick banken, een aanplakbord.

En de steiger zelf, meandert mee met de kronkels van de Lauwers, zomooi. De bijzondere steiger, betaald met Europees, provinciaal en gemeentelijk geld uit Groningen maar met de poten in de Friese klei. Ook bij de opening zijn de twee wethouders Jelle Boerema van de gemeenten Kollumerland en Fred Stol van Zuidhorn aanwezig. Vooral zijn de Visvlieters uitgenodigd, zij droegen in financieel en in werkkracht flink bij
.
Het feest is een afronding en de start van een ander project. Het Platvorm West gaat een spektakel organiseren in de traditie van “Ruige Paradijs” en “Swet” waarvoor de steiger dienst gaat doen als podium.

Platvorm West heeft een uitnodiging doen uitgaan naar een "waarnemer" uit het westen des lands (regio 010) om de mogelijkheden te onderzoeken voor een manifestatie bij de Gerkesbrug en de pas aangelegde aanlegsteiger in Visvliet. De "waarnemer" komt van een dichtbevolkt stuk Nederland naar een plek van rust en ruimte, vanuit een stad met een wereldhaven naar een dorp met een aanlegsteiger in de Lauwers,van de groei en het grote gebaar naar de krimp en het zieltogende platteland. Toch is zijn nieuwsgierigheid gewekt door: gas en aardbevingen en satellietontvangers (Grijpskerk en Burum). Dit gevoegd bij de geschiedenis van Visvliet en haar grootste asielzoeker Eise Eisinga doen hem vermoeden dat er een groot verhaal te schrijven is in Visvliet.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws