Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Feanwâldster slaat buurman met wandelstok

di 17 december 2013, 19.00 uur

LEEUWARDEN - Het botert al jaren niet tussen de buren uit Feanwâlden. Op 21 januari zou de langslepende burenruzie uit de hand zijn gelopen, toen een 51-jarige Feanwâldster zijn 56-jarige buurman met een ijzeren staaf sloeg. Dinsdag op de zitting van de politierechter bleek dat de ijzeren staaf een wandelstok moest zijn. De ergernissen gingen dit keer over het ruimen van de sneeuw. De buurman zou de sneeuw uit zijn tuin bij de Feanwâldster op het erf hebben gegooid. Daar was het volgens de verdachte niet bij gebleven: 'Achter gooide hij de sneeuw over de schutting heen'. Toen de buurman thuis kwam riep de Feanwâldster iets als 'skieppebatser'.

De buurman wilde wel even weten wat de verdachte precies had geroepen, maar dat had hij misschien beter niet kunnen doen. Toen de buurman aanbelde zou de verdachte hebben opengedaan met een mes in de handen. Onzin, volgens de Feanwâldster, hij hield een vlechttang vast. Vervolgens pakte de Feanwâldster de wandelstok. Hij maaide om zich heen en raakte de buurman op de schouder. Dat had de Feanwâldster bij de politie in eerste instantie ook bevestigd. Op de zitting zwakte hij het af door te zeggen dat hij de buurman hoogstens had geschampt.

De man zei dat het al zes jaar hommeles is met de buren. De banden van zijn auto zouden zeker 10 tot 15 keer zijn lek gestoken. De rechter las in het dossier dat er andersom ook genoeg was voorgevallen. De rechter vond dat de mishandeling bewezen kon worden. Verder had de Feanwâldster de buurman met de dood bedreigd. De man kreeg een werkstraf van 40 uur. Om ervoor te zorgen dat hij zich in de toekomst zal gedragen, kreeg de Feanwâldster ook nog 20 uur voorwaardelijke werkstraf opgelegd, met een proeftijd van twee jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'