Account
Logo
Zoeken
3 °C

Autodief wilde vader van de sokken rijden

vr 11 oktober 2013, 13.30 uur

LEEUWARDEN - In een periode dat het niet goed met hem ging, stal een 21-jarige ex-inwoner van Burgum een Ford Ka van het terrein van een autobedrijf aan de Elingsloane in Burgum. De autodief zei vrijdag tegen de politierechter dat hij de auto wilde gebruiken om zijn vader van de sokken te rijden. 'Dat is heftig', reageerde de rechter. De verdachte antwoordde dat hij destijds aan de drugs zat, veel verkeerde vrienden had en overhoop lag met zijn ouders. 'Ik was dwars voor de kop', aldus de verdachte. Hij had gezien dat de contactsleutel in de Ford zat. De deuren waren niet afgesloten.

Nadat hij eerst de sleutel had meegenomen, kwam hij later terug om de auto op te halen. Hij had behoorlijk wat kilometers gemaakt, constateerde de rechter. En dat terwijl hij indertijd geen rijbewijs had. Maar zijn vader had hij niets aangedaan. 'Mijn vriendin heeft mij tegengehouden', zei de verdachte. Uiteindelijk werd hij dankzij een oplettende Wâldnet-lezer op 21 december 2011 aangehouden. Het gaat momenteel stukken beter met hem. Hij is verhuisd, woont -onder begeleiding- samen met zijn vriendin en heeft met haar een kind. Gelukkig kan zijn vader ook van zijn kleinkind genieten. De onderlinge strubbelingen zijn verleden tijd.

'Hij zit in de hal op me te wachten', aldus de verdachte. Twee jaar geleden stond hij heel anders in het leven. 'Ik was jong, onbezonnen en dom', zei hij. Omdat hij sindsdien geen nieuwe strafbare feiten heeft gepleegd en omdat de zaak al erg oud is, beperkt de rechter de schade door een werkstraf van 60 uur op te leggen. De rechter heeft er alle vertrouwen in dat de verdachte de kop erbij zal houden: 'Met woonbegeleiding, een vriendin en een kind komt het vast goed met u'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'