Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Boete voor beledigen en bedreigen kerkganger

wo 14 augustus 2013, 17.30 uur

LEEUWARDEN - Een 47-jarige Dokkumer ging door het lint toen hij zich op oudejaarsavond 2011 verkeerd bejegend voelde door een kerkganger. Even eerder had de Dokkumer met zijn kinderen vuurwerk afgestoken. Doordat een potje was omgevallen, was een vuurpijl op de auto van iemand die in de kerk zat ontploft. Er zat een deuk in het dak, dat had de Dokkumer zelf ook wel gezien, zo zei hij tegen de politierechter. Hij werd aangesproken door een man, die na de kerkdienst terugkwam met de eigenaar van de auto. En daar ging het mis.

De Dokkumer voelde zich geprovoceerd door de kerkganger. 'Hij bracht het op een manier alsof ik het met opzet had gedaan', zei de Dokkumer. Hij schoot uit zijn slof en beledigde en bedreigde de kerkganger. De Dokkumer schold de man uit voor 'kutjood', of iets in die trant, en hij zei tegen de man dat hij voor hem was, als hij nog eens in de buurt zou komen. Terwijl de man wegliep greep de Dokkumer hem bij de schouders. Hij wilde nog wel even een hartig woordje met de kerkganger wisselen. Die kwam daarbij ten val.

'Een domme actie', besefte de Dokkumer achteraf. Hij zei dat hij 'helemaal flipte' toen de man hem uit de hoogte behandelde. Dat de kerk, en dan vooral de verkeerd geparkeerde auto's, in het verleden nogal wat ergernis had veroorzaakt, speelde wellicht op de achtergrond nog mee. De Dokkumer zou de kerkganger ook geschopt hebben, maar dat achtte de rechter niet bewezen. De Dokkumer kreeg een boete van 400 euro. Net als de verdachte vond de rechter de 700 euro die de officier van justitie had geëist aan de hoge kant.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!