Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Twee NK's op Concours Hippique Drogeham

vr 12 juli 2013, 9.54 uur

DROGEHAM - Maar liefst twee nationale kampioenschappen en drie competitiefinales. Het Concours Hippique van Drogeham belooft weer een aaneenschakeling van hoogtepunten te worden. Het paardenevenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 september. "We zijn al weer druk met de voorbereidingen en kijk er met veel enthousiasme naar uit" vertelt voorzitter Frank Roest van de organisatie.

In Drogeham zullen op de eerste zaterdag van september de Friese dekhengsten strijden om de Nederlandse titel. Daarnaast staat ook bij de rubriek 'Troika Hackney's' het NK op het programma. De strijd om het goud in deze rubriek is bijzonder. "Deze discipline wordt niet vaak meer verreden en is daarom redelijk uniek voor 'Drogeham'", weet Roest.

Naast de nationale kampioenschappen worden er aan de Hamsterpein bij Drogeham op 7 september drie finales van landelijke competities verreden. Het gaat daarbij om de eenspannen Fries ras Young Riders, de eenspannen Hackney’s Young Riders en de eenspannen tuigpaarden Fries ras. Ook deze rubrieken staan altijd garant voor veel strijd en spanning.

Op 7 september staan er naast de traditiegetrouwe paardenrubrieken veel andere activiteiten op het programma. Zo zijn er veel activiteiten voor jong en oud op het terrein rondom het hoofdveld. Daarnaast zijn er diverse speciale shows te bekijken. Wat er precies allemaal op het programma staat, houdt de organisatie vooralsnog geheim. "Er gaan weer veel nieuwe dingen gebeuren, maar, wat dat precies zal zijn, dat geven we nog niet prijs." Vast staat dat het als vanouds spectaculair en bijzonder zal worden in Drogeham.

Het Hamster Concours Hippique is traditiegetrouw gratis toegankelijk. "Met dank aan de vele sponsoren", stelt Roest. Het evenement begint 's ochtends rond negen uur. Om half zes staat de slotshow gepland. 's Avonds is er een feestavond. Die is eveneens gratis toegankelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'