Account
Logo
Zoeken
3.3 °C
Onvergetelijke reünie Gerkesklooster-Stroobos

Onvergetelijke reünie Gerkesklooster-Stroobos

do 13 juni 2013, 20.26 uur

STROOBOS - Zaterdag was het dan eindelijk zover. Na ruim drie jaar van voorbereiding kon de reünie voor het Openbaar Basisonderwijs in Gerkesklooster-Stroobos gehouden worden. Dat er veel animo voor was, werd al snel duidelijk. Zo’n 200 mensen hebben de reünie uiteindelijk bezocht, een mooie volle bak.

Een lange periode heeft de organisatie nodig gehad om alle namen, adressen en materiaal te verzamelen. Helaas konden niet alle namen gevonden worden. Via namenlijsten, foto’s, leerlingen, leraren, brieven, artikelen in de krant zijn mensen gevraagd namen en adressen aan te leveren. En zo zijn ook veel mensen uitgenodigd. Ook zijn er diverse evenementen georganiseerd buiten de daadwerkelijke reünie-dag om. Voor de kinderen, met behulp ván Bremer Kantoorartikelen en zwembad de Kúpe, een spetterende wateractiviteit. Voor de andere leeftijden steeg er een schitterende ballonvaart op, in samenwerking met Oosterhof Holman. Zo werd er geprobeerd de kosten zo laag mogelijk te houden voor de reüniebezoekers.

De datum kon nu eindelijk geprikt worden: 8 juni zou het dan eindelijk gebeuren. Veel zwaar materiaal werd in de voorbereiding opgehaald met behulp van G. Koopmans VOF. Zo kon dit uitgestald worden om zo getoond te worden aan de bezoekers. Stralend weer en vrolijke gezichten op deze dag. Van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes waren oud leerlingen en –leraren en andere betrokken samen in dorpshuis Rehoboth en daarbuiten. Sommige van de aanwezigen hadden elkaar tientallen jaren niet gesproken en werden deze dag herenigd. De aanwezigen bleken inmiddels over het hele land te zijn uitgevlogen maar vonden het de moeite waard om deze dag te komen. Van elke generatie was er een behoorlijke groep aanwezig. Leerlingen van boven de 80 jaren oud tot de laatste leerlingen die de sluiting van dichtbij hebben meegemaakt. Een heel mooie en gezellige mix waar iedereen het erg naar de zin leek te hebben.

Deze dag konden de aanwezigen, naast het ophalen van herinneringen, een kijkje nemen bij een speciale foto expositie. Notenbomer Bouwgroep heeft bij het realiseren hiervan veel hulp geboden. Ook waren er filmfragmenten te zien op mooie flatscreens, beschikbaar gesteld door Pool HIFI uit Surhuisterveen. Ook was hier een echt ouderwets klaslokaaltje met toebehoren te bezichtigen. In een andere zaal werden oude dorpsbeelden getoond. Ook deze werd veelvuldig bezocht. Daarnaast konden de mensen gebruik maken van een rondrit door het dorp (langs oude schoollocaties). Hier stonden ook grote afbeeldingen tentoongesteld van de locaties zoals ze een flinke poos terug er uitzagen. Er werd een stop gemaakt bij de hervormde kerk (waar veel kerstvieringen gehouden werden), hier kon men een kijkje nemen. Dominee Postma en dhr. Boersma stonden hier klaar ter begeleiding. Ook werd er zelfs spontaan door een bezoeker aan de hele groep verteld en klonk er een gezamenlijke zang. Onderweg vlogen de verhalen in de rondte en werd er door de begeleiding op de rondritvoertuigen nog het één en ander verteld.

Deze dag droegen oud leraren ook een behoorlijke steen bij. Van elke generatie was er een leraar bereid iets te vertellen. Mevrouw Woldman, de heer Spiekstra, de heer Veenstra en de heer ter Beek konden het publiek boeien door gepassioneerd de herinneringen te delen. Veel aanwezigen werden nog even herinnerd aan momenten uit hun schoolperiode. Van de kerstvieringen tot de musicals, uitstapjes en andere hilarische momenten. De heer Winkelaar had zelfs samen met zijn vrouw een lied geschreven en gecomponeerd, zij brachten dit deze dag ten gehore. Hier haakte het publiek snel op in door te klappen ter ondersteuning van het lied. Ook werd er even stilgestaan bij de mensen die de reünie helaas niet konden bezoeken. De organisatie schonk daarnaast een grote stellage aan Dorpshuis Rehoboth. Deze stelling is bij menig musical gebruikt als decor om de achtergrond op te maken achtergrond. Zo blijft deze bewaard en kan het dorp en de verenigingen hier gebruik van blijven maken.

Deze dag kon alleen dankzij de hulp van vrijwilligers oud leraren, beheerders en personeel van Dorpshuis Rehoboth en de bezoekers, gehouden worden. Na afloop werd de organisatie door vele mensen bedankt. Dit maakte al het werk meer dan de moeite waard. Al met al kunnen de mensen terugkijken op een hele mooie reünie dag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'