Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Vechten in wc: Drachtster moet schade betalen

wo 24 april 2013, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Een vechtpartij in de toiletten van een café aan de Noordkade in Drachten leverde een 31-jarige inwoner van die plaats een voorwaardelijke boete van 500 euro op. De Drachtster beweerde dat hij op 24 september 2011 min of meer werd aangevallen door een andere man. De man zou een duw hebben uitgedeeld, waardoor de verdachte over zijn hand plaste. Vervolgens zou de ander de Drachtster hebben belet de wc te verlaten. Om zichzelf een weg naar buiten te banen zou de Drachtster de man aan de kant hebben geduwd.

Het slachtoffer en twee getuigen hadden iets heel anders verklaard: de Drachtster zou de man hebben gevraagd of hij hem niet ergens van kende. Toen de ander antwoordde dat hij weleens in een soapserie had gespeeld, begon de Drachtster een soort schijngevecht. Toen de andere man weg wilde lopen, begon de Drachtster te slaan. Twee meisjes hadden dat ook gezien. Een van de meisjes zag dat de Drachtster het op de grond liggende slachtoffer schopte. De Drachtster had zich later die nacht met zijn moeder op het politiebureau gemeld.

Tegen de dienstdoende agent had hij gezegd dat hij iemand 'klappen' had gegeven. Tegenover de rechter ontkende de Drachtster dat gezegd te hebben. De rechter geloofde er niets van. Het slachtoffer miste een stukje van een tand. De tandartskosten werden grotendeels door de verzekering vergoed. De rechter besliste dat de Drachtster het restant -76 euro- moet vergoeden. Verder moet hij 150 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen. De rechter legde de boete van 500 euro voorwaardelijk op en niet zonder reden: 'Ik vind het belangrijk dat de schade wordt vergoed'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'