Account
Logo
Zoeken
9.8 °C

Burgernet-inbrekers krijgen werkstraf

vr 22 maart 2013, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Dankzij een flitsende Burgernetactie kon de politie eind juli 2011 twee inbrekers uit Dokkum in de kraag vatten. Het duo had in twee dagen tijd tot drie keer toe ingebroken in het gebouw van scoutingclub de Granaet, in het Tolhuispark in Dokkum. De inbrekers, 19 en 23 jaar oud, deinsden nergens voor terug: ze waren twee keer overlopen. Een van die keren hadden ze degene die ze betrapte bedreigd, zowel met woorden als met een bijl en een klauwhamer. Het Dokkumer duo had snoepgoed, een luchtbuks en handbijlen gestolen.

De stereo-installatie van de scoutingclub hadden ze in de bosjes gezet, om die later op te komen halen. Zover zou het niet komen. Nadat de twee op 31 juli 2011 voor de laatste keer hadden ingebroken seinde degene die ze betrapte de politie in. Er werd meteen een Burgernetactie op touw gezet. Al gauw zag een van de Burgernet-deelnemers de oudste verdachte in het centrum van Dokkum lopen. De man werd opgepakt, de mededader volgde niet veel later. Tegen de politierechter zeiden de mannen dat ze destijds geld nodig hadden.

De eerste keer waren ze dronken geweest, bij de volgende inbraken wilden ze kijken wat er verder nog te halen viel. De officier van justitie had zich erover verbaasd dat de twee hun berechting in vrijheid mochten afwachten. Aan de andere kant was het ook alweer bijna twee jaar geleden. Daar hield de rechter rekening mee. Hij veroordeelde de 23-jarige -die een strafblad heeft- tot een werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijke celstraf. De 19-jarige verdachte kreeg een werkstraf van 120 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.5%
Ja, op aanvraag  
14.3%
Nee  
18.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk