Logo
Zoeken
Zoeken
6.5 °C

Ongeval Bakkeveen: chauffeur in paniek

ma 01 oktober 2012 14.30 uur

LEEUWARDEN - Officier van justitie Ed Boelen vindt dat een 21-jarige inwoner van het Drentse Een schuld heeft aan een verkeersongeval op de kruising van de Mjumsterwei en de Tsjerkewâl in Bakkeveen. In de vroege uren van Nieuwjaarsdag 2011 reed de Drent een toen 44-jarige inwoner van Bakkeveen letterlijk van de sokken. De Drent passeerde de vluchtheuvel aan de linkerkant, precies op het moment dat het slachtoffer nog bezig was met oversteken.

De officier vindt dat de Drent 'zeer onvoorzichtig' heeft gereden. Hij eiste een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van 12 maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Getuigen zagen het slachtoffer door de lucht vliegen, toen hij door de grijze Audi A3 van de verdachte werd geraakt. Wonder boven wonder raakte de Bakkeveenster niet ernstig gewond. Naast een paar blauwe plekken en wat schaafwonden hield hij aan de botsing een zwaar gekneusde schouder over. Het betekende wel dat hij vier maanden lang zijn werk als timmerman niet uit kon voeren.

Hij diende een schadevergoeding in van 1720 euro. De officier vindt dat de Drent dat moet betalen. De advocaat vond dat er sprake was van een noodweersituatie. Zijn cliënt had eerder die nacht klappen gehad in een café in Bakkeveen. De man was, samen met een vriend, in zijn auto weggevlucht. Toen de Audi op het kruispunt af reed, zouden omstanders tegen de Audi hebben geschopt. De Drent voelde zich volgens de advocaat in het nauw gedreven en had alleen maar voor ogen om zo snel mogelijk weg te komen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....