Logo
Zoeken
Zoeken
5.3 °C

Champions L. editie Oerrock Play-Offs

ma 24 september 2012 17.35 uur

URETERP - Op 14 oktober 2012 bestaat de Stichting Oerrock exact 12,5 jaar. Het bestuur van het Oerterper muziekfestival wil dit heuglijke moment niet onopgemerkt laten passeren en heeft daarom besloten de Play-Offs in het seizoen 2012-2013 om te dopen tot de Play-Offs Champions League.

De Play-Offs worden dit seizoen voor de negende maal gehouden. De voorgaande edities stonden bol van muzikale kwaliteit en leverden uitstekende winnaars op. Het bestuur van Oerrock wil daarom in het jubileumjaar de beste Play-Offs deelnemers een ‘battle’ laten voeren. Een aantal bands is gepolst en reageerde enthousiast. Dat betekent dat de happening door kan gaan.

In totaal zijn er negen bands nodig voor de Play-Offs Champions League. Oerrock wil drie voorrondes organiseren met ieder drie bands op de bekende locaties: Café it Alde Sté in Ureterp, Café Scooters in Drachten en Brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen. De deelnemende bands worden geselecteerd uit de (nog bestaande) finalisten van de afgelopen acht jaar. De deelnemers worden gekozen door de Oerrock muziekcommissie en Artiestenbureau Jong Bookings. Naast het juryrapport van de Play-Offs wordt gekeken naar de ontwikkeling van de bands in de afgelopen jaren.

De spelregels zijn onveranderd gebleven. De jury wordt door Oerrock aangesteld. Om belangenverstrengeling uit te sluiten nemen in de jury geen bestuurs- en/of commissieleden van Oerrock plaats. Op die manier heeft de Stichting Oerrock geen enkele bemoeienis met de jurering. De uiteindelijke winnaar en de nummer twee van de Play-Offs Champions League winnen een optreden op het Oerrock Festival van 2013. Deze bands worden bovendien door Jong Bookings onder contract genomen voor ten minste vijf (winnaar) en twee (nummer twee) concerten.

De invoering van de Play-Offs Champions League is eenmalig. In het seizoen 2013-2014 worden de Play-Offs weer op de ‘normale’ manier gehouden. Geïnteresseerde bands kunnen zich dus nog steeds opgeven, maar moeten een jaar geduld hebben.

Het bestuur van Oerrock heeft hoge verwachtingen van de jubileumuitvoering van de Play-Offs. Voorzitter Sietze Boonstra vertelt: ,, Als de voortekenen ons niet bedriegen lijkt het er op dat we dit seizoen de kwalitatief meeste hoogstaande Play-Offs ‘ever’ gaan beleven. We verwachten een ware muzikale happening."

De data van de Champions League Play-Offs zijn als volgend:

• Zaterdag 13 oktober: voorronde 1, café It Alde Sté in Ureterp
• Zaterdag 24 november: voorronde 2, café Scooters in Drachten
• Zaterdag 12 januari: voorronde 3, brasserie Kolkzicht in Surhuisterveen
• Zaterdag 16 maart: Champions League Finale, MFC De Wier in Ureterp

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....