Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

Medaillewinnaar verzorgt kür op muziek

ma 20 augustus 2012, 21.04 uur

DROGEHAM - Zilveren medaillewinnaar Adelinde Cornelissen komt naar Drogeham. Op zaterdag 1 september is de winnares van het Olympische plak aanwezig op het Concours Hippique in Drogeham. Cornelissen won anderhalve week geleden met haar paard Parzival zilver op de ‘kür op muziek’ tijdens de Olympische Spelen in Londen.

Met de komst van Adelinde Cornelissen slaagt ‘Drogeham’ er wederom in om een Olympische medaillewinnaar naar het brinkdorp te halen. Eerder brachten ook Anky van Grunsven en Leontien van Moorsel een bezoek aan het paardensportevenement.

"Geweldig", reageert voorzitter Frank Roest van de organisatie. "We proberen altijd om na een editie van de Olympische Spelen een medaillewinnaar naar ons Concours Hippique te halen. Maar, we weten ook dat dat erg lastig is. We vinden het heel bijzonder dat Adelinde komt."

Paardenliefhebbers en fans van Adelinde Cornelissen komen op de eerste zaterdag van september ruimschoots aan hun trekken. Cornelissen zal een clinic op haar paard verzorgen, waarbij ze ondertussen vertelt wat ze allemaal doet. Daarnaast voert ze een kür op muziek op.

Het Concours Hippique van Drogeham heeft goede ervaringen met medaillewinnaars op de Olympische Spelen. "Voor ons publiek is het geweldig dat zij komen", vertelt Roest. De organisatie merkt bovendien dat de Olympische sporters het naar hun zin hebben in Drogeham. "Ze vinden het een leuk concours en komen graag naar Friesland en naar ons. Anky van Grunsven vond het hier altijd geweldig."

Het Concours Hippique van Drogeham begint op 1 september om negen uur ’s ochtends. De hele dag is er van alles te doen voor jong en oud. Het bezoek van Adelinde Cornelissen staat gepland tussen één en drie uur ’s middags. De toegang is voor iedereen gratis. Het Concours Hippique wordt gehouden aan de Hamsterpein, nabij het brinkdorp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'