18.3 °C

© Geurt P. Maassen van den Brink |  De onthulling in café Sportlust

Jubilerende ijsclub onthult kunstwerk

za 07 juli 2012 20.54 uur

HOUTIGEHAGE - Ijsclub "Fan twa ien" uit Houtigehage/Boelenslaan heeft zaterdagmiddag haar 75-jarig bestaan gevierd. De ijsclub heeft een ijsbaan, aan het Luchtenveld, bij de Blauwe Dobbe in Houtigehage. Deze ijsbaan is er gekomen door inspanningen van inwoners uit Boelenslaan en Houtigehage. Overigens was het eerste plan om de ijsbaan tussen de Michielsreed en de Boelenswei te leggen, maar dat was een waterwingebied.

Bekende Houtigehaagster en boekenschrijver Ines Pultrum (ruim 50 jaar lid van de vereniging) was gevraagd een woordje te doen. Ines:"Het is een actieve vereniging, in het verleden door de gezamenlijke dorpen grootgebracht uit het veen." Ook prees Pultrum de besluitvaardigheid van het bestuur. Niet te lang ergens over praten, maar direct de koe bij de horens vatten.

Over de toekomst was bestuurslid Durk de Vries ook duidelijk. Men wil graag een skeelerbaan bij de ijsbaan, zodat er in de zomer ook gesport kan worden. Wethouder Nieske Ketelaar van de gemeente Smallingerland kwam et bestuur feliciteren met het jubileum. De gemeente Achtkarspelen liet verstek gaan.

Het onthulde kunstwerk is naar eigen ontwerp gemaakt door Jilt Veenstra en Durk de Vries, beiden bestuurslid van de vereniging. Het komt te staan bij de ijsbaan. Op 9 september wordt het jubileum nog gevierd met de leden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws