11.3 °C

T'heidster opgepakt voor mishandeling

zo 01 juli 2012 13.00 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige man uit Twijzelerheide is zaterdagavond door de politie aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man was eerder op de avond rond 19.40 uur door het rode licht gereden op de kruising van de Groningerstraatweg met de Anne Vondelingweg bij Leeuwarden. De man had hierbij de auto van een 23-jarige man uit Hilaard aangereden. De veroorzaker was na het ongeval direct in de richting van Leeuwarden gereden.

De 23-jarige uit Hilaard besloot het er niet bij te laten zitten en ging in de achtervolging. In de Resadastraat reed de verdachte zich klem waarna de man uit Hilaard uitstapte om hem aan te spreken. Deze was niet voor rede vatbaar, gaf plotseling vol gas en reed tegen de auto van de man uit Hilaard aan. Vervolgens ging hij er weer vandoor.

De politie werd gealarmeerd die op basis van de gegevens en het signalement de 23-jarige in zijn woning kon aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van gevaar en hinder, het verlaten plaats na ongeval, poging zware mishandeling en het niet stoppen voor een rood verkeerslicht. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws