14.3 °C

'Zachtaardige man' gooit met mes

do 28 juni 2012 16.30 uur

LEEUWARDEN - Een 66-jarige inwoner van Broeksterwâld ging volledig door het lint, toen twee medewerkers van de politie op 30 november vorig jaar bij hem voor de deur stonden. De man smeet een klomp door de voordeur, waardoor het glas de politiemensen om de oren vloog. Vervolgens zou de Broeksterwâldster nog met een mes hebben gegooid en zou hij met een puntig stuk glas hebben gezwaaid. Ook dreigde hij de bezoekers de keel door te snijden. De officier van justitie eiste donderdag wegens poging tot doodslag een celstraf van vijf maanden, plus drie maanden voorwaardelijk.

De politiemensen kwamen langs omdat collega's de Broeksterwâldster met vangkooien in de auto hadden zien rijden. De politie wilde controleren of de man iets illegaals in huis had. De woede-uitbarsting kwam volkomen onverwacht, ook voor de verdachte. De man is al jaren depressief en hij slikte overmatig veel slaapmedicatie. Hij zei dat het niet zijn bedoeling was de politiemensen te verwonden, hij wilde ze van zijn erf af hebben. 'Het was in een vlaag van verstandsverbijstering', zei de Broeksterwâldster. Nadat hij het stuk glas had weggegooid, werd hij overmeesterd.

De man is volgens deskundigen chronisch depressief en eenzaam. Hij komt soms dagenlang niet van zijn erf af. Hij heeft mogelijk in een soort van roes gehandeld. Volgens zijn advocaat is hij 'allergisch' voor gezag. De wetenschap dat het ongewenste bezoek zijn enige hobby kwam controleren veroorzaakte een driftbui. 'Dit is een zachtaardige man die vogeltjes houdt', aldus de advocaat. In de woning trof de politie opgezette dieren aan, waarvan sommige niet de vereiste keurmerken hadden. Daar heeft de Broeksterwâldster een boete van 300 euro voor betaald. De aangetroffen wapens waren niet illegaal. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws