13.4 °C

Bilker niet gebeld over hoge waterstand

do 12 januari 2012 10.07 uur

KOLLUM - Burgemeester Bilker van Kollumerland is niet ingelicht door het Wetterskip Fryslân of andere instanties over de hoge waterstand in zijn gemeente. Dat schrijft hij in een column op de gemeentesite. Ook werd hij niet ingelicht op het moment dat het Wetterskip op woensdag 4 januari bekendmaakte dat de regio rondom Kollum met meeste last zou krijgen van de stijging van het water in de Friese boezem. Er kon op dat moment geen water gespuid worden naar de Waddenzee via Dokkumer Nieuwe Zijlen.

Voor Kollumerland bleek achteraf alles mee te vallen. Bilker wijst er echter wel op dat mocht het wel misgegaan zijn dan was de communicatie een punt van grote aandacht geworden in de evaluatie. Hij wist amper hoe de toestand met het water in zijn gemeente was. "Mij heeft in ieder geval niemand geïnformeerd" schrijft Bilker. "Je kunt de situatie ook zelf gaan verkennen en je oordeel vormen. Dat hebben we hier zakelijk en kundig weten te doen...."

"Dacht ik nu aan een echte ramp? Nee, want dit waren taferelen die ik wel vaker had meegemaakt. Maar toen ik later de krant las en Omrop Fryslân TV zag, dacht ik ineens: "zo, ik was me er niet van bewust dat het zo ”rampzalig” was......" Het telefoontje van het Wetterskip Fryslân bleef echter uit.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws