15.6 °C

Jagers schieten op katten in Nij Beets

di 29 november 2011 12.00 uur

NIJ BEETS - De Dierenbescherming Friesland waarschuwt bezitters van katten voor jagers die hun dier aanzien voor een zwerfkat. In Nij Beets zijn onlangs twee katten doodgeschoten door jagers die dachten dat het ging om zwerfkatten. Dit bleek niet het geval want de dieren woonden bij de familie Scheper-Veenstra in Nij Beets.

De familie zag vanuit hun huis dat de jager op een dier schoot en later werd duidelijk dat het ging om hun langharige raskat. Het dier was overleden. Later werd in de omgeving ook nog een andere kat dood aangetroffen. Uit onderzoek van de dierenarts werd ook duidelijk dat de katten door een schot hagel om het leven waren gekomen. De jagers zijn op de zaak aangesproken en gaven toe dat ze op de dieren hadden geschoten.

Voor jagers is het toegestaan om op zwerfkatten te schieten. De Dierenbescherming adviseert met klem aan kattenbezitters om hun kat een opvallende halsband te geven. Op deze wijze kan er geen verwarring ontstaan. De familie uit Nij Beets overweegt - ondanks de huidige wetgeving - een civiele procedure tegen de jagers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet