15,5 °C

© WâldNet |  Het speelveld blijft een speelveld

Geen nieuwbouw Havotop op speelveld

di 14 juni 2011 14.35 uur

BURGUM -

De nieuwe school voor de Havotop van CSG Liudger en OSG Singelland komt niet op het speelveld tussen de basisscholen De Arke en 't Partoer in Burgum. Dat hebben beide scholen besloten nadat er veel verzet bleek te zijn onder de ouders van de kinderen van de basisscholen. Zo werd er een handtekening-actie op touw gezet tegen de komst van de school.

De plek op het speelveld leek aanvankelijk de meest ideale plaats voor een nieuwe zelfstandige school volgens de heer Joop Vogel, voorzitter van de centrale directie van CSG Liudger. "De plek had al een onderwijsbestemming en de twee scholen wilden een eigenstandige locatie voor de havotop." De zelfstandige locatie was van belang om dat de scholen niet wilden 'concurreren' met elkaar.

Nadat de keuze voor het speelveldje bekend werd, ontstond er onder de ouders van de kinderen van de basisscholen weerstand tegen de komst van de school. "We willen absoluut geen ruzie met onze buren en de mensen het idee geven dat we de problemen over de schutting gooien" aldus de heer Vogel. Daarom is besloten om de Havotop te gaan bouwen bij het Singelland. Het blijft wel een zelfstandig gebouw met een eigen adres. Het nieuwe schoolgebouw zal in de loop van schooljaar 2011-2012 achter het huidige schoolgebouw van Singelland Burgum tot stand komen op het terrein, waar zich het sportveld bevindt.

Er is gekozen voor nieuwbouw bij het Singelland aangezien bij CSG Liudger de bouw op meer problemen gaat stuiten. Ook gaat de nieuwbouw dan ten koste van onder andere functionele zaken zoals het schoolplein.

 

Regionaal nieuws