5 °C

Inbrekers actief in Burgum

do 27 januari 2011 10.17 uur

BURGUM -

De politie heeft woensdagavond een zoektocht gehouden naar een viertal inbrekers die actief waren in Burgum. Na een achtervolging kon een 37-jarige man uit Emmen in Leeuwarden worden aangehouden. De politie kwam het viertal op het spoor dankzij alerte Burgumers die de politie belden.

Als eerste kwam er een melding dat er vier mannen op de Freerk Bosgraafstrjitte veel belangstelling hadden voor de woningen en de auto's daar. Ondanks een zoektocht werden de mannen niet aangetroffen. Niet veel later kwam er meldingen vanaf de Noordersingel. Iemand had drie jongeren wegzien rennen en een andere Burgumer had drie mannen overlopen die probeerden in te breken in een woning aan de Noordersingel. Bij het zien van de vrouw waren de drie er vandoor gegaan.

De agenten wisten één van de mannen te achterhalen. Hij werd op een afstandje gevolgd. De 37-jarige man stapte in een auto en reed richting Leeuwarden. Daar werd hij uiteindelijk aangehouden op het Cambuurplein. Zijn auto werd in beslag genomen. De Drent werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Naar de andere mannen werd ook nog gezocht, maar die werden niet meer aangetroffen.

 

Regionaal nieuws

5 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.