2,7 °C

Nog geen helderheid over doktershuis

do 20 januari 2011 15.56 uur

SURHUISTERVEEN -

Er komt pas volgende week definitief duidelijkheid over de toekomst van de voormalige dokterswoning aan de Kolk 15 in Surhuisterveen. Dat blijkt uit het gesprek tussen de eigenaren en de actievoerders welke donderdag plaatsvond op het gemeentehuis in Buitenpost. Het doel van het gesprek was om elkaar te informeren over de plannen van het pand en te kijken naar mogelijke alternatieven. Burgemeester Van der Zwan en wethouder Lammers waren bij het gesprek aanwezig.

Uit het gesprek is naar voren gekomen dat de actievoerders eigenlijk te laat hun actie opgestart hebben. De huidige eigenaren Van der Velde en Schuil zijn namelijk al een hele lange tijd bezig met de plannen om een winkelpand op de plek te realiseren. Doordat de gemeente Achtkarspelen van de dokterswoning geen monument heeft gemaakt, konden de eigenaren gewoon een sloopvergunning aanvragen. Achtkarspelen heeft namelijk helemaal geen gemeentelijk monumentenbeleid.

Vanwege alle ophef en vele petitie-tekenaars willen de huidige eigenaren nog wel kijken naar mogelijkheden in relatie tot de financiële verplichtingen die zij inmiddels zijn aangegaan. In de loop van volgende week zullen dan definitieve conclusies moeten worden getrokken aangaande het historische pand.

De eigenaren laten weten dat vanaf 2008 hun uitgangspunt was om het historische karakter van het pand te behouden. Na diverse onderzoeken en overleggen met experts moest de conclusie worden getrokken dat exploitatie van het pand in de huidige vorm niet haalbaar is en dat er geen andere mogelijkheid is dan het pand te slopen en een nieuw pand te bouwen passend bij het historische karakter van De Kolk.

 

Regionaal nieuws

2,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.