Account
Logo
Zoeken
3.3 °C

Ruit van de buren vernield: boete

wo 27 oktober 2010, 17.37 uur

LEEUWARDEN - Een ruzie tussen buren in de Master Klokwei in Damwâld werd door een van de partijen beslecht met het vernielen van een ruit. De 26-jarige inwoner van Damwâld had de ruit vernield omdat zijn buurvrouw zijn stoel kapot had gemaakt. De man kreeg woensdag van de politierechter een boete van 250 euro, plus 250 euro voorwaardelijk.

De Damwâldster had op 15 augustus in zijn eigen tuin een kampvuurtje gemaakt. Op een gegeven moment werd het vuur zo heet dat hij en zijn gasten bij de buurvrouw in de tuin gingen zitten. Daar was de buurvrouw kennelijk niet van gediend. De vrouw had de stoelen van de verdachte in diens tuin gegooid. Een stoel was bij die actie gesneuveld, volgens de Damwâldster.

De verdachte had bovendien het gevoel dat de buurvrouw hem de gek aan stak. Stiekem ging hij achterom, waar hij een ruit van de buren intikte. Het thermopane raam was niet volledig ingeslagen, toch had de Damwâldster meteen maar een briefje naar de woningstichting gestuurd met het bericht dat hij de ruit wel wilde betalen. Andersom zou het ook al geregeld zijn: de buurvrouw heeft hem een nieuwe stoel gegeven. De vrouw had een briefje naar de rechtbank gestuurd dat het wat haar betrof zo wel goed was.

De officier van justitie had toch besloten de Damwâldster te vervolgen. Dat de verdachte een behoorlijk strafblad heeft, is waarschijnlijk van invloed geweest op die beslissing. Hij heeft zelfs een poosje op de veelplegerslijst gestaan. De laatste drie jaar bleef het opvallend rustig. Omdat hij toch bang was voor een lichte terugval, leek het de officier van justitie een goed idee om een voorwaardelijke celstraf van twee weken op te leggen. Dat ging de rechter te ver. Zij beperkte de straf tot een geldboete.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'