0,8 °C
Foto: Marcus Boelhouwer

20e vliegerfestival in Drachten

ma 05 juli 2010 11.30 uur

DRACHTEN -

Het 20e internationale Vliegerfestival in Drachten is dit weekeinde weer gehouden bij de airstrip in Drachten (aan de Knobben). Het gehele weekeinde waren er vanaf 10 uur 's ochtends activiteiten georganiseerd voor zowel de jonge jeugd tot de doorgewinterde vliegerpiloten. Tevens werd gedurende dit evenement de 4e ronde van het STACK Dutch Open gevlogen. Sportschool Aihato stond ook op het programma om een demonstratie te geven van Chinese vechtsporten.

Kinderen konden zelfs vliegers knutselen of inelkaar zetten en deze uiteraard ook meteen in de lucht testen. De snoepregen 'buien' die gedurende het hele weekend meerdere keren voor enige 'neerslag' zorgden werden met veel gejuich door de allerkleinsten ontvangen. Voor hen was er tevens een groot springkussen aanwezig.

Verder waren op het grote terrein van de Drachtster airstrip diverse vliegerpiloten uit binnen- en buitenland neergestreken om hier het hele weekend te bivakkeren in tenten en caravans. Zodra het maar even kon en er voldoende wind was werd er gevliegerd. De Stichting Wings, die dit evenement al enige jaren organiseert, heeft er een uitgebreid programma van gemaakt met veel activiteiten en demonstraties voor jong en oud. Vele bezoekers bezochten de airstrip ondanks de warmte.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

zaterdag 16 januari

Schoorsteenbrand in Gorredijk

0,8 °C

4 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.