Account
Logo
Zoeken
23.9 °C

Drukte bij handboogschieters Boreas

zo 20 juni 2010, 20.48 uur

DOKKUM - Zaterdag om 6.00 uur vertrokken een viertal leden van Boreas naar Hilversum, alwaar Wiebe Damstra (Ureterp) en Gerben de Vries (Damwoude) examen moesten doen voor het diploma Handboog instructeur. Voor het examen moesten Wiebe en Gerben, afzonderlijk van elkaar, een training verzorgen. Wiebe moest les geven aan een groep Bare Bow leerlingen en als afsluiting organiseerde hij een schietspel op ballonnen, welke van punten voorzien waren.

Gerben moest les geven aan een groep Recurve schutters. Zij schoten met een boog voorzien van een vizier. Na het geven van de les in de techniek van het vizier schieten en hoe men zijn lichaam het minste kan belasten tijdens het schieten, sloot Gerben af met een wedstrijd 'stoplicht' schieten. Hiervoor had hij een zestal cirkels, in twee rijen van drie, op een bord gemaakt. Alle schutters moesten zo snel als mogelijk alle cirkels raak schieten en natuurlijk proberen om dit in zo min mogelijk beurten voor elkaar te krijgen.

Boreas kan met trots melden dat beide heren geslaagd zijn voor hun trainers diploma! Wiebe en Gerben van Harte Gefeliciteerd! In september hoopt Boreas nog twee trainers rijker te zijn, want dan moeten Leedert Adema (Ferwert)en Martin Zeilinga (Dokkum) examen doen.

Zondag 20 juni vond de tweede Outdoor wedstrijd van de Noord Nederlandse Handboogbond plaats in Oudemolen. Hier hebben de leden van Boreas goed gepresteerd. Na het Fries Kampioenschap, wat 30 mei in Dokkum gehouden werd, moesten de leden nu allen op een andere afstand schieten.

Voor de Short Metric in de Recurve en Compound Klasse moest één heul op 50 meter worden geschoten ( 1 heul bestaat op deze afstand uit 12 keer 3 pijlen schieten) en daarna één heul op 30 meter. De 50 meter kan op het trainingsveld van Boreas, achter het Dockinga College, niet goed getraind worden daar het trainingsveld eigenlijk iets te kort is.

3 Boreas schutters namen deel aan de Short Metric met een Recurve boog. Harm Feenstra (Damwoude ) behaalde de 3e plaats met 516 punten, Theo Loonstra (Ee) behaalde de 4e plaats met 509 punten en Johan Lageman (Dokkum) behaalde de 6e plaats.

Nog een 3 tal schutters nam deel aan de Short Metric, maar dan met een Compound boog. En wederom werd de 3e en 4e plaats bezet door Boreas. 3e werd Wiebe Damstra(Ureterp) met 664 punten, 4e werd Pierre van Let (Ferwert) met 649 punten en Leendert Adema (Ferwert)behaalde met 564 punten helaas de 12e plaats.

In de jeugdklasse Bare Bow, kale boog, nam Roland Klok (Lioessens) deel. Bij zijn leeftijds categorie moesten er 2 heuls van 10 x 3 pijlen over een afstand van 18 meter worden geschoten. Hij verdiende de 1e plaats met 387 punten, 160 punten meer dan nummer twee!

Wilt u meer weten over handboogschieten en de boogsoorten, kijk dan op www.hbv-boreas.nl of kom kijken tijdens de training op vrijdagavond vanaf 19.00 uur. Het trainingsveld ligt naast de muziekschool en het Dockinga College.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



tech & media

MCL en Tjongerschans gaan fuseren: Frisius MC

MCL en Tjongerschans gaan fuseren: Frisius MC

regionaal nieuws

Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024

Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024






regionaal nieuws

Brommerrijder lichtgewond bij botsing in Ureterp

Brommerrijder lichtgewond bij botsing in Ureterp


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing tussen tractor en auto

Gewonde bij botsing tussen tractor en auto

Poll: Het rookverbod in de horeca:

... was een goed idee!  
59.1%
... was een slecht idee!  
35.1%
... daar heb ik geen mening over  
5.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!