Account
Logo
Zoeken
8.8 °C

Verdachten vechtpartij blijven in cel

do 17 september 2009, 17.01 uur

LEEUWARDEN - De Leeuwarder rechtbank besliste donderdag dat drie verdachten die in de nacht van 21 op 22 maart betrokken zouden zijn geweest bij de mishandeling van een 19-jarige jongen uit Noordwolde niet vervroegd op vrije voeten komen. De drie, een 21 -jarige inwoner van Gorredijk en twee Jubbegaasters van 20 en 21 jaar, zitten sinds 22 maart in voorarrest. De zaak werd op 25 juni aangehouden voor het horen van vijf getuigen door de rechter-commissaris (rc).

Omdat de agenda van de onderzoeksrechter overvol is, zullen die getuigenverhoren pas eind november, begin december plaatsvinden. Daarna zal de zaak opnieuw op zitting komen. Een 21-jarige beroepsmilitair uit Jubbega werd wel vrijgelaten. Hoewel hij uit het dossier naar voren komt als de grote aanstichter van de gewelddadigheden, hield de rechtbank er rekening mee dat deze verdachte een blanco strafblad heeft. Bovendien is de kans groot dat een verdere carrière in het leger zo goed als verkeken is als de Jubbegaaster langer dan zes maanden in voorlopige hechtenis moet blijven.

De vier andere verdachten, een 20-jarige Jubbegaaster zit niet vast, liepen allemaal in de proeftijd van eerdere straffen. De verdachten kregen op 21 maart in een dancing in Eesveen heibel met een groepje Noordwoldigers. In de borrelbus kwamen de twee groepjes elkaar weer tegen. Er werd weer ruzie gemaakt, waarop de militair in Noordwolde door beveiliginspersoneel uit de bus werd gezet. Hier raakten de twee groepen slaags. Het slachtoffer uit Noordwolde zou geslagen en geschopt zijn terwijl hij weerloos op de grond lag.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

regionaal nieuws

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

Lancaster Expositie heropent in Earnewâld

regionaal nieuws

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost

Orthodoxe Paasviering in Alde Wite Buitenpost





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!