6.2 °C

W. Bloemhof Nederlands kampioen

di 13 mei 2008, 19.12 uur

NOARDBURGUM - Zaterdag 10 mei is Wietske Bloemhof (Sumar) Nederlandskampioen bij de klasse meisjes 8/9 jaar geworden. In de 3 manches vooraf gaande de finale werd zij elke keer eerste en liet zij zien dat een 1e plaats mogelijk was. Tijdens de finale leek zij spanningen te hebben, want een goede start bracht haar in de 1e bocht direct naar de 1e plaats en die liet zij iet meer los tot aan de finish. Dit is Wietske haar 2e nationale titel. Begin dit jaar werd zij ook Nederlandskampioen indoor. Jochum Visser (Noardbrugum) behaalde ook de finale in de klasse cruisers 31 tot 40 jaar. In de manches was Jochum veruit de snelste. In de halve finale liet hij zien dat hij ook een titel kanditaat was. In de finale leek hij zich na de 1e bocht naar de 1e plaatst te rijden maar een concurent ging hem alsnog voorbij. In de allerlaatste bocht nam Jochum een alles of niets poging en het werd niets. Samen met de koploper gingen ze in de laatste bocht onderuit en werd jochum uiteindelijk 5e. Sjoerd Visser (Noardbrugum) en Jan Piening(Zuidbroek) hebben allebei de halve finale gehaald. Wytse Koonstra (Noardburgum) had pech, dat hun klasse werd ingedeeld bij jongens 16 tot 30 jaar. Dit was voor hem een maatje te groot. Marco Goossens(Burgum) kon zich niet plaatsen voor de finale.

Op 2e pinksterdag werd het 2e gedeelte van de Nederlandse kampioenschappen fietscross georganiseerd in Klazienaveen. Nu waren de jongens en meiden van 10 jaar en ouder aan de beurt. Bram Goossens(Burgum) deed deze dag het beste. Hij werd 2e van Nederland in de klasse jongens 13 jaar. In de manches was Bram oppermachtig en werd daarin met gemak 1e. De halve finale kon hij wederom zijn favorietenrol waarmaken en werd weer 1e. In een sterk bezette finale wist hij zich door en snelle start en gedurfde sprongen zich naar een 2e plaats te rijden. Jochum Visser (Noardburgum) behaalde de halve finale in de klasse jongens 18 jaar en ouder. Maar door de hevige concurrentie wist hij daarin niet bij de 1e 3 te eindigen. Sjoerd Visser (Noardburgum), Jan Piening (Zuidbroek) en Jeffrey de Boer(Kollum) behaalden na hun manches nog wel de kwart finales. Jarno Bos (Dokkum), Femma Kingma (Hurdegaryp) en Floor Goossens (Burgum) stranden al in de manches. Ook Wytse Koonstra heeft in de klasse jongens 14 jaar de 1/4 finale gehaald. Door 3 keer en 3e plaats in de manches wist hij zich hiervoor te plaatsen. Maar werdt hier door een onbesuisde actie van een andere crosser uit de baan gedrukt en dit koste hem zijn halve finale plek.

Komende zaterdag gaan de fietscrossers naar Heiloo voor een combinatie wedstrijd NFF/ KNWU.