Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Sumarder had verbod voor gemeentehuis

wo 13 februari 2008, 20.33 uur

LEEUWARDEN - Een 26-jarige man uit Sumar bestookte het gemeentehuis in Burgum vorig jaar met mailtjes en brieven. De man kwam ook regelmatig zelf langs om zijn gal te spuien, er waren problemen met zijn uitkering. Dat liet hij de gemeenteambtenaren tot vervelens toe merken. Te vaak en teveel naar het idee van de mensen op het gemeentehuis. De Sumarder kreeg een lokaal- of gebouwverbod.

Tot twee keer toe, op 19 en 20 december vorig jaar, had de man zich niets aangetrokken van het verbod om op het gemeentehuis te verschijnen. Op beide dagen was hij binnen geweest om brieven bij de balie af te geven. En hij was gewoon doorgegaan met het sturen van brieven en mailtjes. Tot twee keer toe kreeg de Sumarder een boete van 95 euro. Omdat hij die niet had betaald, moest hij woensdag voor de rechter verschijnen.

De verdachte, die nog niet zo lang in de gemeente Tytjerksteradiel woont, kwam niet opdagen. De officier van justitie sprak van 'heel vervelend gedrag'. De Sumarder liep nog in een proeftijd. Vorig jaar kreeg hij onder meer een voorwaardelijke straf wegens bedreiging, vernieling en huisvredebreuk. De rechter maakte er woensdag een onvoorwaardelijke werkstraf van 40 uur van. Voor de nieuwe feiten kwam daar nog eens 10 uur overheen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
77.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
19.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381