19.8 °C

Maand cel voor klap met bierfles

vr 06 juli 2007 18.22 uur

LEEUWARDEN - Een 38-jarige inwoner van Drachten moet een maand zitten omdat hij iemand met een bierfles op het hoofd heeft geslagen. De Drachtster werd vrijdag door de politierechter in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden, waarvan de helft voorwaardelijk.

Het slachtoffer was op bezoek bij de Drachtster. Die vond het nodig om de ander te pesten met diens seksuele geaardheid. De verdachte had gedronken en speed gesnoven. Aanvankelijk kon het slachtoffer er nog wel om lachen, maar de sfeer werd steeds grimmiger en de opmerkingen onprettiger.

Toen het slachtoffer duidelijk probeerde te maken dat hij er niet langer van gediend was, begon de Drachtster agressief te worden en hem uit te dagen. De verdachte greep de man bij de keel en sloeg hem vanuit het niets met een bierfles tegen het voorhoofd, net boven de slaap.

Het slachtoffer liep een hoofdwond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Omdat de Drachtster een strafblad van negen pagina's heeft, vond de officier van justitie dat een werkstraf een gepasseerd station was. De rechter was het daar mee eens.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws