11.3 °C

Werkstraf voor stalken dochter

ma 29 januari 2007 21.09 uur

LEEUWARDEN - De Dokkumse (46) die haar dochter ongeveer een half jaar lang heeft bestookt met poep- gerelateerde incidenten en met een poep-achtige substantie besmeurde brieven en folders werd maandag door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De rechters bepaalden dat de vrouw een schadevergoeding van ruim 3000 euro aan haar dochter moet betalen.

De Dokkumse uitte haar frustraties met betrekking tot de handel en wandel van haar dochter, o. a. de partnerkeuze stond de moeder niet aan, door haar op allerlei manieren lastig te vallen, in het privé-leven en op het werk. Volgens de rechtbank heeft de vrouw "op een beledigende en schunnige wijze" haar dochter het leven zuur gemaakt.

Het stalkingsgedrag van de Dokkumse heeft een diepe indruk op de dochter gemaakt. Volgens de moeder heeft zij het gedaan "in het kader van de opvoeding". De rechters oordeelden dat er gesproken kan worden van "een ernstig gefrustreerde en gestoorde vrouw".

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws