14,2 °C

© Jochem Wiersma

Man gewond bij aanrijding op fietspad

za 05 augustus 2006 23.33 uur

DAMWâLD -

Zaterdagavond rond tien uur is een 41-jarige fietser van Broeksterwoude gewond geraakt op de Hoofdweg in Damwoude. De man werd ingehaald door een 33-jarige bromfietser. Dit was moeilijk omdat de fietser slingerend over het fietspad reed. De bromfiets en de fiets raakten daardoor elkaar en kwamen beiden op de grond terecht en de bromfiets vloog in brand.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de rotonde bij de bloemenzaak Jilderda. Door de botsing werd de fietser van zijn fiets gelanceerd en deze vloog over de heg en kwam in het gras naast de bloemenzaak terecht. De brandweer van Damwoude moest er aan te pas komen om de brandende bromfiets te blussen.

De 41-jarige fietser is met letsel aan zijn schouder en diverse schaafwonden per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Bij hem is een bloedproef gedaan in verband met rijden onder invloed van alcohol. De bromfietser kon met een zere knie en schaafwonden zijn weg vervolgen. Bergingsbedrijf Boersma heeft de bromfiets opgehaald, die gereed is voor de schroothoop.

 

Regionaal nieuws