6 °C

Jeugd is stront op voetbalveld zat

wo 08 maart 2006 10.35 uur

DAMWâLD -

De jongens die regelmatig voetballen op het gazon naast het gemeentehuis in Damwoude zijn het zat. Ze hebben schoon genoeg van de hondenstront op 'hun veldje' dat naast de speeltuin aan de Conradi-Veenlandstraat en Madeliefje ligt. De speeltuin is verboden terrein voor honden maar dat ook de omgeving en het speelveld hondenpoep vrij moet blijven, daarvan zijn veel bezitters van honden niet doordrongen.

Dinsdag kwamen de voetballers met de oplossing naar het gemeentehuis op zoek naar wethouder Jos Debreczeny. Hun oplossing is simpel: "plaats bij het Madeliefje een hondentoilet, dan zitten wij niet meer in de shit." Dat het niet zomaar een spontane wens was werd Debrecezny duidelijk toen de twaalfjarige Leo van der Meer met zijn vrienden Erik Riemersma (11) en Pieter Jellle Holwerda (11) hem een lijst met meer dan veertig handtekeningen overhandigde.

Wethouder Debreczeny vertelde de initiatiefnemers dat hij - ook al is hij maar korte tijd wethouder meer - zijn uiterste best zal doen om er voor te zorgen dat het hondentoilet er komt. Ook vond hij het steengoed van de voetballers dat zij zelf met een goed voorstel naar hem toe waren gekomen en meteen het bewijs leverden dat veel volwassenen achter hun voorstel staan.

 

Regionaal nieuws

6 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.