Account
Logo
Zoeken
16.4 °C

The Varukers + Neuroot + Oppakkuh

DRACHTEN - Maar liefst 45 jaar ervaring in de Britse hardcorepunkscene hebben ze, The Varukers. En op vrijdag 12 juli laten ze Iduna trillen op de grondvesten met hun scherpe politieke teksten, gitaardistortion en snelle drumbeats. De Arnhemse punkband Neuroot en de punkrockers van Oppakkuh verzorgen de support en trappen het muzikaal spektakel af.

We hebben het hier niet over zomaar een concert. Nee, we hebben het over een optreden doordrenkt met Britse punk- & hardcoreherrie van The Varukers die je regelrecht terug de punkrevolutie inwerpt, want hun meest invloedrijke werken stammen uit het begin van de jaren ’80. Deze legendarische band speelt – net als Discharged - in een D-beat muziekstijl en staat garant voor een muur van geluid, een sonische aanval op je zintuigen en anarchistische ideologieën.

Sinds 1979 is er het nodige veranderd: de bezetting van de band wisselde een aantal keer, ze splitsten op en de naam wijzigde van Veruccas naar het meer agressiever klinkende Verukas. Nu brengt de band hun boodschap van rebellie en revolutie en hun rauwe, ongepolijste hardcore punk naar Drachten. Bereid je voor op een avond vol passie, protest en pure punkenergie!

Maar voordat deze legendarische helden het podium bestormen, is het aan het Gelderse fenomeen Neuroot om het publiek een ruig staaltje punk voor te schotelen. De band – die ook al sinds 1981 bestaat – is eveneens bekend om hun brute D-beat stijl met geweldig (distorded) bass spel en toch relatief goed muzikantschap en songwriting, een niet zo gebruikelijke eigenschap in het genre. De punkband Oppakkuh - gevormd met onder andere ex-leden van Murder Inc. III en Kadaverbak - is geïnspireerd door Discharged en Skunk en gaat voor bikkelhard en compromisloos.

See you in the moshpit!

De muzikale omlijsting wordt deze avond gedaan door DJ Jankobus Seunnenga.

Waar:Poppodium Iduna
Plaats:Drachten
Datum:12-07-2024
Aanvang:20.00 uur