Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

Vrije trap Be Quick '28 wordt VIOD fataal

zo 12 maart 2017, 13.56 uur

DRIEZUM - De rollen waren nu omgekeerd. Wist VIOD Vrouwen voor de winterstop vaak uit vrije trappen het verschil te maken, nu was het Lesley te Winkel die vlak na rust Be Quick ’28 op een 1-0 voorsprong zette. Op dat moment een verdiende voorsprong. Wat VIOD daarna ook in het werk stelde, Be Quick kon met een 1-0 ‘VIOD-uitslag’, de eindstreep halen.

VIOD had in de eerste helft niets in te brengen. Bijna elk duel werd verloren, maar ook de zogenaamde tweede bal was telkens voor de Zwollenaren. VIOD kwam niet tot een fatsoenlijke aanval. De middenvelders wisten elkaar nauwelijks te vinden. De ballen werden risicoloos naar voren getrapt i.p.v. via kort positiespel tot een opbouw van een aanval te komen. Voorin waren de spitsen niet in staat om de bal vast te houden. Kortom VIOD mocht van geluk spreken dat met zonder schade de rust haalde.

Na de vroege tegentreffer in de tweede helft leek de Driezumers wakker geschud. Marissa Elzinga dook na een prachtige aanval op voor het doel van keepster Tess van der Flier. De 18-jarige sluitpost van Be Quick ’28 wist te inzet van Elzinga te pareren. Even later was het Mariël Miedema die oog in oog kwam met de goalie van Be Quick ’28. Nadat zij haar had gepasseerd werd de bal door een verdedigster in een ultieme poging weg gewerkt. Daarvoor had met name Monique Plaggenborg haar team al in een veilige haven kunnen loodsen.

Twee keer was VIOD keepster Anna Reitsma voor haar een sta-in-de-weg. VIOD verliest nu twee keer op rij en treft volgende week koploper RCL. Ondanks de hoge klassering blijft VIOD volharden in haar doelstelling: handhaven! Frouke de Hoek startte voor het eerst in de basis en deed dit prima. Samen met haar zus Aafke en Mariël Miedema behoorde zij tot het selecte gezelschap dat een ruime voldoende scoorde. Opvallend ook was de sterke invalbeurt van junior Silke van der Wal.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.1%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'