9,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Reuzendoder Ter Leede velt ook VIOD

Publicatie: 
zo 26 februari 2017 16.07 uur

DRIEZUM - Nadat vorige week koploper RCL was gevloerd ging nu ook VIOD VR1 over de knie bij Ter Leede VR2. De basis van de overwinning werd gelegd in de eerste helft. De bollenstreekbewoners uit Sassenheim profiteerden optimaal van de straffe wind die sportpark Roodemolen teisterde. Twee 18-karaatse doelpunten waren ruim voldoende voor drie punten.

Beide partijen begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd en lieten elkaar rustig de opbouw verzorgen. Dit leidde tot wat risicoloos geschuif met de bal die vaker achterwaarts dan voorwaarts werd gespeeld. De eerste keer dat Ter Leede in de buurt van keepster Anna Reitsma kwam, was het wel direct raak. En hoe?? Met een geweldige voetbeweging wist Senna Heuer op fenomenale wijze te scoren. Hoeveel van iets minder schoonheid kwam het tweede doelpunt van Ter Leede zeker in aanmerking voor het predicaat fraai. Anne-Sophie Bakker schoot uit een moeilijke positie de bal met dodelijke precisie in de verste hoek van het VIOD-doel.

Na rust probeerde VIOD, met de wind in de rug, meer druk te zetten. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde kansen. Integendeel, Ter Leede had de wedstrijd al snel definitief moeten beslissen. Met name Michelle Seijen ten Hoorn miste de ene opgelegde kans na de andere. Keepster Anita Perlot had een rustig middagje. De afstandsschoten van VIOD misten vaak het doel. De absentie van de geblesseerde Rafaela Dijksta en Lisette Luimstra lieten duidelijk hun sporen na.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS